Over Cynthia

Mijn naam is Cynthia Jansen (1978). Samen met mijn man en zoon (2009) woon ik in Hoeven, dichtbij het bos waar ik geniet van de dagelijkse wandelingen met onze teckels. Bewust leven vanuit hart & ziel is voor mij het allerbelangrijkste.

Dit begint voor mij bij de verbinding met jezelf, je intuïtie en jouw zielsverlangens. Het is mijn wens dat jij weer op een diep niveau kunt connecten met wie je werkelijk bent, voelt wat je wilt in het leven en weet hoe jij dit kunt realiseren. Alles is mogelijk, zolang jij vraagt & vertrouwt!

cynthia jansen
praktijk cyn bloemen

Hoe mijn eigen reis begon

Een beroepskeuzetest had ik niet nodig

Op jonge leeftijd al had ik de wens om mensen te “helpen”. In het 4de leerjaar van de Havo werd er uitgebreid aandacht geschonken aan de keuze voor een vervolgopleiding. En juist dát trok mij enorm, daarover wilde ik meer weten. De decaan nodigde mij uit om een aantal Studiekeuze gesprekken bij te wonen. Hij liet mij zelfs meedenken in de advisering aan medestudenten. In deze richting wilde ik verder gaan studeren!

Ontdekken wie ik ben

Tijdens de opleiding Personeel & Arbeid leerde ik mezelf pas écht goed kennen. “Wie ben ik?”, “Wat wil ik?, “Waar krijg ik energie van?”, “Welke kwaliteiten heb ik?”, “Wat vind ik belangrijk?” en “Waar word ik gelukkig van?”. Deze vragen vormden een rode draad door de gehele opleiding. Ze waren het begin van de reis terug naar mijn ware zelf.

Was dit het wel voor mij?

In het 2de leerjaar van mijn studie werd ik aangenomen als Re-integratieconsulent. De doelgroep werd na een paar jaar echter steeds complexer. De begeleiding van ex- gedetineerden en verslaafden vroeg veel van mij. Ook in mijn volgende baan als Werving & Selectie Consulent voelde ik me niet op mijn plek. Toen begonnen de twijfels.. “Was dit wel écht wat ik wilde?”

cynthia jansen
praktijk cyn bloemen

Mijn zielsmissie

Your dream job doesn’t exist, you create it!

Na het beëindigen van mijn relatie, een miskraam en alle twijfels rondom werk voelde ik de behoefte om alleen te zijn. Met mijn schrijfblok op het strand in Thailand begon de inspiratie en energie weer volop te stromen. Stap voor stap werd me duidelijk waar ik energie van kreeg, wat ik werkelijk wilde en welke werkomgeving het beste bij me paste. Het werd tijd om mijn droombaan zelf te creëren!

Sensitiviteit ontwikkelen tot kracht

Naast mijn werk als Loopbaancoach en Trainer ben ik mezelf verder gaan ontwikkelen op het gebied Kindercoaching, Burn- out, HSP, Autisme Coaching, Lichaamsgerichte therapie, Assertiviteit, Faalangst, Mediumschap, Luisterkind en Healing. Voor mij staan bewust-wording en bewust- zijn centraal in alles wat ik doe. Alle kennis, ervaringen en wijsheid hebben me gebracht tot het punt waar ik nu sta. Mijn sensitiviteit is nu de belangrijkste tool binnen mijn praktijk.

Leuke weetjes over mij:

Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven.

- Albert Einstein –

Wie ben ik buiten mijn praktijk? 

Mijn grootste cadeau in dit leven is mama zijn van Rafaël. Genieten van de tijd samen met mijn gezin is voor mij dan ook het allerbelangrijkste. En onze twee teckels horen hier helemaal bij. De dagelijkse wandelingen zijn iedere keer weer een hele uitdaging!  

Echt aandacht hebben voor elkaar is waar het voor mij om draait in het leven – niet alleen in mijn praktijk – maar ook binnen de relaties met familie en vrienden. Voor mij is het regelmatig afspreken en connecten met mijn soulmates zoveel waard. 

Schrijven, lezen en mezelf verdiepen in alles rondom bewustwording, daar vul ik vele vrije uren mee. Verder ben ik het liefst buiten in de natuur. Ik geniet ervan om te wandelen, fietsen of skeeleren. Waarbij de Veluwezoom echt mijn meest favoriete plek is!

Meditatie en yoga zijn voor mij een belangrijk onderdeel geworden van mijn dagelijkse routine. Het houdt me alert, in contact met mijn lichaam en brengt me innerlijke rust. 

wie ben ik buiten mijn praktijk

En wat is jouw verhaal?

Hoe ben je hier terecht gekomen? Met welke vragen loop je rond? Waar twijfel je over op dit moment? Welke verandering zou je graag bij jezelf zien, maar welke beslissing durf je niet te nemen?

Voel je vrij om het contactformulier in te vullen en jouw verhaal met mij te delen. Ik ben heel benieuwd naar wie jij bent. Ik denk graag met je mee over wat jou verder kan helpen!

Scroll naar top