Hey lief mooi mens, ik ben Cynthia!

Intuïtief, bezield, inspirerend, praktisch, sensitief, puur en eerlijk. Het is mijn missie om jou te laten groeien als mens en in contact te brengen met jouw zielsverlangens. Ik verbind jouw hoofd en hart weer met elkaar, zodat jij op een diep niveau kunt connecten met wie je werkelijk bent en voelt wat je wilt in het leven. Ik ben ervan overtuigd dat ook jij vanuit een rotsvast vertrouwen in jezelf het leven kunt creëren waar je zo naar verlangt!

cynthia jansen
praktijk cyn bloemen

Mijn verhaal

Als kind al voelde ik een diep verlangen om anderen te helpen, maar had verder nog geen concreet idee. Maar na een kennismaking met het werk van onze decaan had ik geen beroepskeuzetest meer nodig. Alles wat hij deed, sprak me aan en ik wist het zeker. Dat wilde ik ook gaan doen! Maar in het examenjaar van de Havo gebeurde er van alles in mijn leven. Daardoor verloor ik mezelf, was veel afwezig en kwam in een burn- out terecht. Ik zakte voor mijn examen en moest het jaar overdoen.

Boosheid, verdriet en frustratie namen het roer over. Ik leefde op de automatische piloot en was helemaal klaar met het leven. Na het behalen van mijn diploma besloot ik verder te leren in de richting Internationale Groothandel, maar het ging niet goed met me. Ter afsluiting van de opleiding vertrok ik voor mijn stage naar het buitenland. Daar hervond ik mezelf weer omgeven door de natuur en weg uit mijn eigen vertrouwde omgeving. Ik leerde mediteren, ging schrijven en begon langzaam de verbinding met mijn gevoel te herstellen. Nu was ik er klaar voor om verder te gaan studeren voor Loopbaancoach. Tijdens deze opleiding leerde ik mezelf pas echt goed kennen. Ik maakte kennis met bijzondere tools om te ontdekken wie ik was, wat ik kon en wilde in mijn leven. 

Na het behalen van mijn diploma heb ik ervaring opgedaan in de verschillende aspecten van dit werk; Werving & Selectie, als Re-integratieconsulent, Praktijkbegeleider, Loopbaancoach, Beroepskeuze adviseur en Trainer. Toch voelde ik dat er veel meer in mij zat. Ik begon mijn zoektocht naar het ontdekken van mijn eigen zielsmissie.

cynthia jansen
praktijk cyn bloemen

Verbinden met mij zelf

De songtekst van het liedje I Have a Dream van Abba beschrijft mijn visie op het leven en de Journey die ik zelf aan het maken ben. En ja, dat lees je goed. Ik ben nog steeds op reis. Ons hele leven staat voor mij het teken van ervaren, (h)erkennen, doorvoelen, inzichten ontvangen, loslaten en verder groeien. En dit proces is oneindig. Ik ben ervan overtuigd en weet dat we reeds vele levens hiervoor hebben gehad. Dat we veel wijsheid hebben meegenomen naar dit leven, maar bepaalde lessen nog verder mogen integreren. De sleutel om toegang te krijgen tot deze wijsheid lag voor mij in het herstellen van de verbinding met mijn hart.

Maar ik heb moeten leren om weer echt te gaan voelen, want dat kon ik lange tijd niet. Juist door mijn sensitiviteit was ik me heel sterk naar buiten gaan richten met mijn energie, ten koste van de verbinding met mijn eigen gevoelslichaam. Rationeel kon ik alles prima benoemen, analyseren en verklaren. Maar al mijn gevoelens en emoties kon ik niet daadwerkelijk toelaten én er laten zijn. Het naar buiten richten van mijn energie is jarenlang een overlevingsmechanisme geweest om me staande te houden in een wereld die overweldigend was voor mij. 

Mijn gevoeligheid accepteren en inzetten als talent heeft me geleerd om te vertrouwen op een diep innerlijk weten. Het stelt mij in staat om te verbinden met iets dat vele malen groter is dan onszelf. In de afgelopen jaren heb ik de nodige cursussen en workshops gevolgd in de richting van bewustzijn, lichaamsgerichte therapie, HSP, mediumschap, meditatie en healing.

A song to sing

Tijdens mijn Journey heb ik mogen ontdekken wat mijn unieke gaven en talenten zijn. Mijn eigen Song to Sing! En ik kan je een ding met zekerheid zeggen, dit was een ontzettend hobbelige reis. Werkelijk naar jezelf durven kijken, vraagt eerlijkheid en commitment. In iedere mooie kwaliteit vond ik namelijk ook een schaduwzijde van mezelf. En om volledig te kunnen zijn wie je werkelijk bent, is het belangrijk om ook je schaduwkanten te erkennen én deze te omarmen. Met je schaduwkanten bedoel ik die eigenschappen van jou zelf waar je minder trots op bent, die je belemmeren en waarin jouw angsten verborgen zitten. Iedereen weet dat er zonder licht geen donker kan bestaan, maar dit ook doorleven en echt voelen.. Dat is een heel ander verhaal. 

If you see the wonder of a fairy tale

Dit moet je over mij weten, ik geloof echt in wonderen! De meest bijzondere ervaringen heb ik gehad tijdens mijn Journey in het ontwaken uit de droom van mens zijn. Er is nog zoveel wat wij als mensen niet weten, waarnemen of begrijpen. Maar één ding is me wel duidelijk geworden. Hoe krachtig wij zijn als het gaat om het creëren van de dingen waar we zo ontzettend sterk naar verlangen.

Jij bent namelijk veel meer dan alleen een mens. De gedachten die jij dagelijks denkt zijn elektrische pulsen die door je hoofd gaan. Alle gevoelens en emoties die je ervaart op een dag, zijn de magnetische pulsen die door je lichaam heen gaan. Dit betekent dus dat ons lichaam niets anders is dan een veld van Electro-magnetische energie. Wanneer jij je gedachten en emoties verandert, ben je dus in staat om niet alleen je energie maar ook jouw leven te veranderen. Wat dit betekent, heb ik zelf mogen ervaren!

Change your thoughts, change your energy, change your life.

Wie ben ik buiten mijn praktijk? 

Mama, vriendin, dochter en zus. Mijn grootste cadeau in dit leven is mama zijn van Rafaël. Genieten van de tijd samen met mijn gezin is voor mij dan ook het allerbelangrijkste. En onze twee teckels horen hier helemaal bij. De dagelijkse wandelingen zijn iedere keer weer een heel avontuur. Ik geniet ervan! 

Echt aandacht hebben voor elkaar is waar het voor mij om draait in het leven – niet alleen in mijn praktijk – maar ook in mijn relaties met familie en vrienden. Voor mij is het regelmatig afspreken en connecten met mijn soulsisters zoveel waard. 

In mijn vrije uren besteed ik veel tijd aan schrijven, lezen en mezelf verdiepen in alles rondom bewustwording en spirituele ontwikkeling. Verder ben ik het liefst buiten in de natuur om te gaan wandelen, fietsen of skeeleren. 

Meditatie en yoga zijn voor mij een belangrijk onderdeel geworden van mijn dagelijkse routine. Het houdt me alert, in contact met mijn lichaam en brengt me innerlijke rust. 

Nog een paar leuke weetjes: ik ben verslaafd aan Engelse drop, kan zelfs bij een tekenfilm in tranen uitbarsten, heb twee linker handen en doe ’s middags graag een dutje😉

cynthia jansen

Wat is jouw verhaal?

Hoe ben je hier terecht gekomen? Met welke vragen loop je rond? Waar twijfel je over op dit moment? Welke verandering zou je graag bij jezelf zien, maar welke beslissing durf je niet te nemen?

Voel je vrij om het contactformulier hieronder in te vullen en jouw verhaal met mij te delen. Ik ben heel benieuwd naar wie jij bent. Ik denk graag met je mee over hoe je jouw loopbaan weer nieuw leven in kunt blazen!

Scroll naar top